Femeie din Păușești Măglași, urmărită internațional de autoritățile din Grecia pentru tâlhărie, depistată de polițiștii vâlceni

0
Imagine ARHIVĂ

Polițiștii din Vâlcea au depistat o femeie de 34 ani, din comuna Păușești Măglași, urmărită internațional de autoritățile din Grecia, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie. 

Miercuri, 21 iunie 2017, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, o femeie de 34 de ani, pe numele căreia autoritățile judiciare din Grecia au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind căutată pentru tentativă la infracțiunea de tâlhărie.

În fapt,  aceasta,  la data de 14.05.2013, în localitatea Gravia, Prefectura din Phocis, din Grecia, sub pretextul că dorește să știe unde se află o stație de benzină din zonă, și folosind violența fizică, a încercat să ia bunurile unei femei pe care aceasta le avea asupra sa, cu scopul de a și le însuși ilegal. Deoarece  victima a opus rezistență,  femeia a fost nevoită să renunțe și să fugă de la locul faptei.

Pentru depistarea femeii, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cea în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind reținută pentru 24 ore, urmând a fi prezentată Curții de Apel Pitești, cu propunere de arestare preventivă.

În prezent, femeia a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Argeș.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here