Activitatea deputatului Cristian Buican în sesiunea parlamentară februarie-iunie 2017

0
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a fost în prima sesiune parlamentară a mandatului 2016-2020, cel mai activ deputat vâlcean și cel mai harnic președinte al unei comisii parlamentare din Camera Deputaților.

În aceasta sesiune parlamentară, deputatul Cristian Buican a luat cuvântul de 12 ori de la tribuna Parlamentului, a fost inițiatorul a 14 propuneri legislative, a depus 9 întrebari și interpelări, a fost semnatarul unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului și a inițiat o serie de amendamente la propuneri legislative aflate în dezbatere la diferite comisii. Printre cele mai importante propuneri legislative semnate de către parlamentarul liberal vâlcean se numără propunerea de alegere în două tururi de scrutin a primarilor, neimpozitarea tuturor pensiilor, interzicerea exportului de lemne de foc în vederea scăderii prețului pentru consumatorii din România sau pierderea dreptului la venitul minim garantat pentru persoanele apte de muncă care refuză un loc de muncă.

Întrebările și interpelările depuse de către deputatul Cristian Buican au avut ca subiect probleme cu care se confruntă județul Vâlcea. Astfel, parlamentarul liberal i-a luat la rost pe miniștrii PSD în privința autostrăzii Sibiu-Pitești, a asfaltării DN7D, a modernizării drumurilor naționale din județul Vâlcea, a alocărilor de fonduri pentru localitățile cu proiecte la Fondul de Mediu sau alocări de fonduri pentru remedierea efectelor calamităților, dar și solicitări de introducere a rețelei de gaze la Budești și de dotare cu un aparat RMN a Spitalului Județean Vâlcea. De asemenea, deputatul Cristian Buican a fost unul dintre inițiatorii amendamentului prin care persoanele din Râmnicu-Vâlcea se pot pensiona anticipat cu 2 ani, fără penalizare.

În calitatea de președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, parlamentarul Cristian Buican a reușit să eficientizeze lucrările comisiei. În cadrul ședințelor săptămânale au fost discutate 163 de avize și rapoarte asupra proiectelor de legi și propunerilor legislative cu care a fost sesizată Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, reușind astfel să aducă la zi activitatea comisiei. La preluarea mandatului de președinte al Comisiei, deputatul Cristian Buican a constat că existau proiecte de legi chiar și din anul 2010, care așteptau să fie dezbătute și votate.

Prin seriozitate, transparență, respectarea strictă a termenelor procedurale și implicare, deputatul Cristian Buican a reușit să aducă la zi activitatea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului. Acest mod de lucru a fost evaluat pozitiv inclusiv de forurile de conducere ale Camerei Deputaților, care au apreciat în mod deosebit transparența de care dă dovadă Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, toate ședințele fiind publice, transmise live pe internet, pentru rigurozitatea privind respectarea termenelor și procedurilor, dar și pentru activitatea intensă din fiecare săptămână.

Birou Parlamentar,
Deputat Cristian Buican

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here