Pompierii militari din cadrul ISU Drobeta al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 8-9 august 2017, la 18 intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 8-9 august 2017, la 18 intervenţii, dintre care: şapte situaţii de urgenţă şi 11 urgenţe medicale.

Marți, 8 august 2017

Începând cu ora 07:20 s-a reluat intervenția pentru stingerea incendiului izbucnit la litieră și coronament în pădure de foioase (strejar și fag), pe raza comunei Svinița. Forțe prezente la fața locului: un ofiţer, cinci pompieri militari, o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o autospecială de transport persoane.

Pentru stingere s-a intervenit pe cale aeriană cu ajutorul elicopterului dotat cu dispozitiv de stingere ”bambi – bucket”, aparținând I.G.Av.. În jurul orei 12:10 incendiul a fost lichidat, intervenția fiind finalizată. Ulterior, elicopterul s-a deplasat spre Parcul  Național Domogled pentru executarea unei recunoașteri, la ora 13:40 constatându-se că incendiul a fost lichidat.

La ora 16:29,  Stația de Pompieri Vânju-Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în orașul Vânju-Mare. Au ars circa 10 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de  focul deschis folosit în spații deschise.

La ora 17:21, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de intervenție și cinci pompieri militari, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu până la ambulanță în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Petre Sergescu.

La ora 18:02, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autoplatformă de salvare și lucru la înălțime și trei pompieri militari, pentru îndepărtarea crengilor unui copac care prezenta pericol de cădere în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Grigore Florescu.

La ora 18:37, Stația de Pompieri Vânju-Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și patru pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în orașul Vânju-Mare. Au ars circa 1 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de  focul deschis folosit în spații deschise.

La ora 21:19,  Stația de Pompieri Vânju-Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată în orașul Vânju-Mare. Au ars circa 1 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis folosit în spații deschise.

La ora 23:26, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și opt pompieri militari, pentru deblocarea ușii unui apartament din municipiul Dr. Tr. Severin, Calea Timișoarei, nr. 161, în care exista suspiciunea unui posibil incendiu. După pătrunderea în apartament s-a constatat că proprietarul era în stare de ebrietate și uitase o tigaie pe aragazul pornit.

Miercuri, 9 august 2017

La ora 00:51, Stația de Pompieri Vânju-Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și patru pompieri militari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în orașul Vânju-Mare. Au ars circa 4 ha vegetație uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis folosit în spații deschise.

Serviciul SMURD din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 11 urgenţe medicale.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here