Jandarmii olteni asigură ordinea publică la manifestările cultural-artistice

0

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor asigura, în perioada 22-26 septembrie 2017, ordinea publică cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural – artistice în municipiul SLATINA Festivalul Naţional de Arte şi Tradiţii Româneşti şi oraşul CORABIAFestivalul Naţional „Corabia de Aur” şi Zilele Oraşului,  la care se preconizează participarea unui public numeros.

Jandarmii olteni vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentelor, prin monitorizarea tuturor activităţilor, în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

        Jandarmeria Olt recomandă cetăţenilor:

  • Să evite consumul excesiv de alcool;
  • Să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale, pentru a evita furturile din buzunare;
  • Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
  • Să nu lase la vedere în interiorul maşinii obiecte de valoare (genţi, poşete, telefoane mobile, etc.);
  • Să respecte regulile stabilite de organizatorii evenimentelor.

*   *   *

         Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here