Acțiune a polițistilor din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Dolj împreună cu reprezentanţi din cadrul SDN Craiova

0

La începutul acestei săptămâni, efective de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanţi din cadrul S.D.N. Craiova, au organizat şi executat o acţiune pe drumurile naţionale pentru verificarea stării de viabilitate a drumului public, a legalităţii executării lucrărilor în zona drumului public precum şi a modului în care antreprenorii respectă condiţiile impuse în avizele emise de poliţia rutieră pentru instituirea restricţiilor de circulaţie.

Au fost astfel identificate și verificate 3 lucrări în zona drumului public, au fost aplicate 3 sancţiuni executanţilor de lucrări, din care: o sanctiune a fost aplicată pentru nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare cu indicatoare şi marcaje rutiere a drumului public, în timp ce restul sanctiunilor au fost aplicate pentru constatrea de către politistii rutieri a semnalizării necorespunzătoare a obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de Servicul Rutier este de 10.440 lei. A fost de asemenea realizată o informare care a fost adresată administratorului drumului public .

Exemple:
1) Reprezentanții unei societăți cu sediul social în Italia, executând lucrări la infrastructura rutieră pe DN55, km 4+400 – km 71+000 Craiova-Bechet, nu au asigurat semnalizarea corespunzătoare a drumului cu indicatoare şi marcaje rutiere şi nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele de pe partea carosabilă. S-a luat măsura sancționării cu amendă în valoare de 7.395 lei conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R.

2) Reprezentanții unei societăți cu sediul social în România, executând lucrări de întreținere curentă a DN65C km 10+000 – km 20+000 Craiova-Bălceşti, nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele de pe partea carosabilă. S-a luat măsura sancționării cu amendă în valoare de 3.045 lei conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here