Constantin Codreanu: Regiunea de dezvoltare Sud-Est, în scenariul Schengen, ar deveni pentru România o mină de aur

0

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, salută poziția oficială luată de conducerea Comisiei Europene prin care aceasta le solicită oficial tuturor guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene să aprobe integrarea totală a României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen.

„Am ajuns la momentul în care trebuie să finalizăm fără întârziere procedurile de aderare a țării noastre la spațiul de liberă circulație, pentru a spori siguranța Uniunii Europene în fața terorismului și a provocărilor legate de migrație. Relația este una de intercondiționalitate: o Românie mai sigură este egal, automat, cu o Uniune Europeană mai sigură.

Cetățenii români sunt îndreptățiți să aibă acces la același pachet de beneficii și măsuri de securitate de care beneficiază cetățenii celorlalte state care fac parte din Schengen, în condițiile în care România întrunește toate standardele tehnice de aderare la acest spațiu european de liberă circulație.

Mai mult, regiunea de dezvoltare Sud-Est, în scenariul Schengen, ar deveni pentru România o mină de aur, cu un port care ar surclasa toată economia maritimă europeană prin deschiderea strategică spre piețe est-europene și asiatice. Să nu uităm nici de cele trei magistrale care pleacă direct spre centrul Europei din această regiune: rutieră, petrolieră și fluvială. Integrarea totală în spațiul Schengen așează țara noastră la aceeași masă cu marile puteri europene”, a declarat deputatul PMP Constantin Codreanu.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here