IPJ Vâlcea și Lidl au dat ”Verde la educație pentru circulație” printr-o lecție de educație rutieră.

0

Sâmbătă, 30 septembrie 2017, copiii cu vârste între 4 și 10 ani au fost prezenți alături de părinți lor în parcările magazinelor Lidl, unde s-a derulat campania „Verde la educație pentru circulație”, la care Poliția Română și Lidl sunt parteneri, pentru a contribui la educația rutieră a copiilor.

Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați copiii. Pe parcursul ediției copii au luat parte la lecții interactive susținute de polițiști și și-au însușit informații esențiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

Desfășurarea orelor de educație rutieră

Astfel că, începând cu ora 11.00, polițiștii vâlceni le-au explicat participanților semnele și regulile de circulație și le-au oferit sfaturi pentru siguranța pietonală. Fiecare copil, care s-a alăturat inițiativei, a avut șansa să învețe direct de la polițiști care este comportamentul unui pieton exemplar în trafic.

Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea siguranța rutieră reprezintă o prioritate, iar creșterea nivelului de siguranță a celor mici constituie o preocupare constantă.

Suntem convinși că bazele unui comportament rutier preventiv se pun la vârste fragede, iar prezența noastră în mijlocul celor mici pentru a le arăta cum să circule corect îi ajută să-și formeze deprineri care o sa le fie de folos pe tot parcursul vieții.

Lecția a debutat printr-o sesiune teoretică, în care cei mici au aflat informații despre semnele de circulație, dar și care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze. A urmat apoi o sesiune interactivă, cu exerciții practice, în care copiii au pus în aplicare informațiile primite – recunoașterea corectă a semnelor și jocuri de traversare.

În plus, cei mici vor primi mai multe premii pentru participarea activă la lecție.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here