Anul Universitar 2017-2018: Un nou început, un nou semnal de alarmă

0

Asociaţia Generaţiei de Azi, cu statutul de organizaţie non-guvernamentală ce oferă sprijin tinerilor din România din punct de vedere al formării educaţionale, profesionale şi sociale, îşi susţine poziţia în privinţa deschiderii Anului Universitar 2017- 2018, în cadrul unităţilor de învăţământ specifice. Asociaţia Generaţiei de Azi susţine dezvoltarea echilibrată a tinerilor care asistă astăzi la festivitatea de deschidere a Anului Universitar 2017-2018, în incinta unităților de învățământ din ţară.

Prin intermediul acestui eveniment remarcabil ce reliefează atât progresul studenților în decursul anilor precedenţi, cât şi aspiraţiile cadrelor ce îi îndrumă, Asociaţia Generaţiei de Azi îşi exprimă aprecierea pentru cei care susţin maturizarea armonioasă și în practică, nu numai în teorie.

Asociația Generației de Azi prin deschiderea Anului Universtar 2017-2018, dorește să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește corupția din cadrul învățământului superior: acordarea de locuri la cămine pe șpăgi, vânzarea locurilor de la cămine de către studenți, vânzarea de cursuri ale profesorilor în rândul studenților, examene cumpărate, condiții decente în căminele de stat, etc.

Asociațiile care apără drepturile studențești, alături de conducerea universităților, a Ministerului Educației, trebuie să aibă în vederea aceste lucruri și să depună efort de a soluționa aceste probleme, găsind soluții și în practică, nu numai în teorie.

Noi, ca organizație neguvernamentală, reprezentativă a tinerilor, suntem dispuși alături de organizațiile studențești să contribuim la realizarea unui mediu proprice pentru tânărul student din România și eradicarea problemelor cu care se confruntă și în practică.

“Suntem obișnuiți cu aceleași discursuri la fiecare început de An Univeristar din partea politicienilor, care în teorie au puterea de a produce o reformă în sistemul de învățământ superior, dar, o produc numai în teorie. Este trist să vedem în anul 2017, cum locurile la cămine se vând ca în piață sau se procură prin mijloace de mituire, iar condițiile la căminele studențești nu sunt cele mai potrivite pentru a crea un mediu proprice tânărului student. Societatea civilă are datoria morală să susţină şi să investească ȋn tineri. Ceremonia de începere a anului universitar 2017-2018 ne reaminteşte că avem posibilitatea de a definitiva prin reformă actualul Sistem de Învăţământ pentru a facilita parcursul tinerilor din această ţară, reprezentând un nou început la nivel de aspiraţii, ţeluri şi aşteptări.” declarat Cristian Tănase, Preşedintele Asociaţiei Generaţiei de Azi.

Asociația Generației de Azi le urează tuturor studenților, dar și profesorilor, un an universitar ușor, plin de roade și să nu uite de ce se află acolo. Asociaţia Generaţiei de Azi este o organizaţie non-guvernamentală, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here