Pompierii militari din cadrul ISU Drobeta au acţionat, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie2017, la 27 de intervenţii

0

Vineri, 29 septembrie 2017, la ora 13.41, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 11 pompieri militari şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Traian, nr. 169. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără şi degajare de fum în bucătăria apartamentului la aragazul, hota şi obiectele de mobilier. Pompierii au intervenit, imediat, lichidând incendiul în limitele găsite. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de nesupravegherea sau supraîncălzirea aparatului de gătit.

La ora 16:50, doi pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Vânju Mare au asigurat cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă supravegherea zonei la „Festivalul viei şi vinului”, desfăşurat în oraşul Vânju Mare, pentru a interveni prompt în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Sâmbătă, 30 septembrie 2017, la ora 00.50,  Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi cinci pompieri militari, pe strada Independenţei din municipiul Drobeta Turnu Severin, pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un autoturism prin închiderea buteliei instalaţiei GPL.

La ora 03.25, Staţia de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi şase pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă în localitatea Cujmir. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care a cuprins două ferestre şi un dulap de haine. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 08.44, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de transport şi şase pompieri militari, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe strada Crişan, pentru transportarea unei persoane supraponderale, cu probleme medicale, de la domiciliu la ambulanţa S.A.J.

La ora 10.56, Staţia de Pompieri Strehaia a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi 11 pompieri militari la un accident rutier produs între două autoturisme, soldat cu persoane rănite, în localitatea Lunca Banului, pe DN6. La sosirea forţelor de intervenţie, toate cele patru persoane implicate în accident erau conştiente, fiind evaluate de către paramedicii SMURD şi de către echipajul SAJ, prezent la locul evenimentului. Pompierii au acţionat pentru descarcerearea unei persoane, concomitent cu asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cele două autoturisme  prin deconectarea bornelor acumulatorilor. Toate cele patru persoane – doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 31 şi 63 de ani, ce prezentau politraumatisme, au  fost transportate la U.P.U. Filiaşi.

Duminică, 1 septembrie 2017, la ora 18:29, Detaşamentul de Pompieri Orşova – Garda nr. 2 de Intervenţie Baia de Aramă a intervenit cu o autospecială de apă şi spumă şi şase pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată în satul Runcşor, comuna Bala. Timp de aproape patru ore, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, care a cuprins circa 25 ha de vegetaţie uscată, mărăciniş, lăstăriş şi litieră. La intervenţie a participat primarul comunei cu cinci voluntari ai S.V.S.U. Bala şi cinci lucrători ai Ocolului Silvic. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spaţii deschise.

La ora 19.00, Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială de apă şi spumă şi patru pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi mărăciniş în municipiul Drobeta Turnu Severin. Au ars circa 500 mp de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiu.

Serviciul SMURD din cadrul ISU Drobeta al judeţului Mehedinţi a intervenit la 19 urgenţe medicale.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here