Alexandra Usurelu va susține la ABY STAGE BAR primul său concert în Râmnicu Vâlcea

0
  • În seara de 6 octombrie 2017, Alexandra Usurelu va susține la ABY STAGE BAR primul său concert din Râmnicu Vâlcea
  • Triplu nominalizat la Premiile Muzicale Radio România, albumul de debut al Alexandrei Ușurelu, ”La capătul lumii”, a dat în 2014 startul unei povești muzicale de succes

Fără artificii și acțiuni agresive de promovare, Alexandra Ușurelu a reușit ceva ce poate părea, în România acestor ani, doar o firavă speranță: să câștige aprecierea unui public educat, cu gusturi fine, ce preferă să-și aleagă singur muzica pe care o ascultă și să-și urmeze artiștii favoriți în sălile de spectacol.
S-a făcut remarcată în aproape 400 de concerte în ultimii 3 ani drept o artistă care a readus bunul simț pe scenele de concert din România prin muzica sa curată și producțiile surprinzătoare, vocea și personalitatea sa trasând pentru cunoscătorii muzicii de calitate conturul unui artist singular în muzica românească.

Sălile pline ale concertelor sale din toată țara și cele 3 spectacole simfonice sold-out susținute până acum în Sala Mare a Teatrului Național din București au transformat-o rapid în una dintre cele mai de succes artiste independente, fiind și cea mai tânără cântăreață ce a susținut propriile concerte la Teatrul Național din București.

Timp de o oră și jumătate, Alexandra Ușurelu și band-ul său vor transforma ABY STAGE BAR într-un loc de poveste în concertul pe care îl vor susține Vineri, pe 6 octombrie, de la ora 21.

”Deşi este o apariţie relativ nouă pe scena muzicală din România, în doar trei ani şi jumătate Alexandra Uşurelu s-a transformat repede într-o artistă emblematică, nu doar datorită stilului şi talentului său muzical, dar mai ales graţie naturaleţei sale şi a versurilor încărcate de candoare. Alexandra Uşurelu este însăşi îndemnul la armonie, simplitate şi blândeţe, iar muzica sa ne învaţă că frumuseţea izvorăşte tocmai din lucrurile simple. Mereu dedicată publicului său şi mereu spirituală, Alexandra Uşurelu este o artistă după care peisajul muzical românesc tânjea de multă vreme.” – Iulia Popa, redactor iConcert.ro
Pentru rezervări sunați la 0761.312.655

Alexandra Uşurelu a debutat în 2011 pe scena Teatrului Odeon din București.

A urmat „La capătul lumii”, primul său album, distins cu premiul ”Cel mai bun album al anului 2015” la Mamaia Music Awards.

Mircea Vintilă, Dan Byron, Bobby Stoica, Mariano Castro, Blue Noise, Vunk, Narcisa Suciu, sunt doar câţiva dintre muzicienii cu care Alexandra Uşurelu a împărţit scena. ”Ceva se întâmplă cu noi”, „Acesta-i sufletul meu” sau „La capătul lumii” sunt câteva din cele mai iubite melodii ale sale.

Cu câteva luni înainte de a lansa primul album, Alexandra Ușurelu susține primul său concert cu o orchestră simfonică, eveniment care se bucură de mare succes și devine ulterior o tradiție în luna ianuarie a fiecărui an, în Sala Mare a Teatrului Național din București.

După ce lansează în decembrie 2014 albumul său de debut, “La capătul lumii”, Alexandra Uşurelu este triplu nominalizată de Societatea Română de Radiodifuziune la cea de a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România, la categoriile “Cel mai bun debut”, “Cel mai bun album” şi ”Cel mai bun duet” (pentru “Ceva se întâmplă cu noi”, duetul cu Mircea Vintilă).

La invitaţia Televiziunii Naţionale, Alexandra a reprezentat România la Festivalul Muzical Internaţional Turkcevizyon în septembrie 2013.

Dragostea faţă de copii o determină să lanseze în 2011 proiectul caritabil “În dar pentru copii”, dar şi să se implice în calitate de Ambasador în cauza umanitară Europa FM “Nu eşti singur”. De altfel, în 2013, 2014 și 2016 face parte din juriul concursului pentru copii ”Talent Show”, organizat de Şcoala Internaţională Olga Gudynn.

În primăvara anului 2015 pornește în turneul maraton ”Înconjurul Lumii” (24 oraşe), în deschiderea Trupei Vunk, ocazie cu care vede România altfel, și impresionată de defrisările masive ilegale din țară, se implică în campania de împădurire națională ”Plantăm fapte bune în România”, ce și-a propus plantarea a 1.000.000 de puieți într-o singură zi. În sprijinul campaniei lansează videoclipul melodiei ”Prețul corect”.

La începutul anului 2016, Alexandra Usurelu a fost singurul artist român cu două turnee susținute în paralel: turneul ”Povestesti si Călătorești la Cărturești”, desfășurat în librăriile Cărturești din țară, și turneul ”PUR”, împreună cu band-ul său și cvartet de coarde în săli de spectacol din tară.

 Pe 30 ianuarie 2017, Alexandra Ușurelu susține în aceeași zi două concerte simfonice sold-out la Teatrul Național din București. Spectacolul “Am să fiu eu casa ta“, pus în scenă în Sala Mare a TNB, a devenit rapid un reper de bun simț și calitate. Pentru prima oară, Alexandra duce și în țară acest concept de concert în primăvara anului 2017, împreună cu band-ul său și o orchestră de cameră, alături de care interpretează atât compoziţii noi, cât și cele mai de succes cântece de pe albumul său de debut, ”La capătul lumii”.

Pe 29 ianuarie 2018, Alexandra Ușurelu va reveni în Sala Mare a Teatrului Național din București.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here