Protocol de colaborare între Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” şi Centrul de Educaţie Incluzivă Băbeni

0

Luni a fost încheiat un nou protocol de colaborare între Centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” şi Centrul de Educaţie Incluzivă Băbeni, judeţul Vâlcea. Colaborarea din următorul an va începe cu activităţile din cadrul proiectului „Împreună pentru o lume mai bună” finanţat în cadrul proiectului ”Lideri Implicați în Dezvoltare Locală” creat de Organizația Națională „Cercetașii României” împreună cu „Lidl, pentru un viitor mai bun”.

Cercetaşii exploratori (15-18 ani) din grupul vâlcean îşi propun să meargă împreună cu mentorul lor din proiect şi cu alţi cercetaşi la Centrul Scolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni, judeţul Valcea unde vor realiza jocuri si activitati de comunicare, socializare si implicare civica alături de copiii cu nevoi speciale, în special tineri cu sindrom Down si autism. Alături de ei, pe parcursul desfăşurării activitătilor vor fi cadrele didactice specializate ale instituţiei.

Întregul proiect va fi centrat pe doua secţiuni:comunicare şi socializare între membrii echipei de p roiect şi aceşti tineri şi, implicare civică a tinerilor cu nevoi speciale in viaţa comunitătii.

Împreună vor realiza 500 de jucarii din material textil care vor fi dăruite de o parte dintre tinerii din centrul rezidenţial, însoţiţi de unul dintre părinti, selectaţi de cercetaşii participanţi la proiect şi cadrele didactice ale centrului. Prin aceasta activitate se urmăreşte ca tinerii sa fie implicati si să se simtă utili in viaţa comunitatii.

Proiectul va continua pe parcursul întregului an şcolar 2017-2018.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here