Sub pretextul că sunt reprezentanţi ai Crucii Roşii, doi escroci au înșelat un bătrân de 88 de ani din Craiova

0

Miercuri, 25 octombrie 2017, în jurul orei 1100, polițiștii Secției 5 Poliție Craiova au fost sesizaţi telefonic de către P. Daniel, 60 de ani, din Craiova, strada Făgăraş, cu privire la faptul că, în faţa blocului de domiciliu se află o persoană care l-a înşelat pe tatăl său, P. Emil, 88 de ani, cu acelaşi domiciliu, cu suma de 390 lei.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de siguranţă care l-au identificat şi condus la sediul Secţiei 5 Poliţie pentru continuarea cercetărilor pe M. ION, 60 de ani, din oraşul Răcari, satul Ghergani, județul Dîmboviţa.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit faptul că persoana în cauză, însoţit de o femeie pe care a prezentat-o bătrânului ca fiind concubina sa, N. Ionela, a abordat persoana vătămată în faţa blocului şi, sub pretextul că ambii au calitatea de reprezentanţi ai „Crucii Roşii”, au posibilitatea să furnizeze aparatură medicală în mod gratuit.

Astfel, cei doi așa ziși concubini au mers la domiciliul persoanei vătămate, unde, în cele din urmă i-au pretins bătrânului suma de 390 lei cu titlu de comision pentru furnizarea respectivelor bunuri pe care pretindeau inițial că i le-ar fi distribuit în mod gratuit . Polițiștii au reusit în urma unor activități specifice să o identifice și să o prindă pe N. Ionela, de 37 de ani, din sectorul 1 al municipiului Bucureşti. Cele două persoane în cauză au fot conduse la la audieri, sens în care au recunoscut fapta comisă, restituind suma de bani persoanei vătămate.

La nivelul Sectiei 5 a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşiiri infracţiunii de înșelăciune, iar la finalizarea ceretărilor dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propuneri corespunzătoare.

Polițiști vă sfătuiesc să adoptați o atitudine preventivă și foarte precaută atunci când aveți de-a face cu astfel de persoane ,,binevoitoare” !
– Nu dați curs propunerilor primite pe stradă sau pe casa scării blocurilor din partea unor persoane necunoscute !
– Solicitați-le să se legitimize și să va prezinte documente de identitate sau chiar legitimațiile care să ateste calitatea lor sau instituția în cadrul căreia pretind că iși desfășoară activitatea !
– Nu le permiteți accesul în locuința dumneavoastră ! În majoritatea situațiilor acestea urmăresc să sustragă sume de bani, bijuterii sau alte bunuri de valoare din apartamantul dvs. !
– Dacă totuși devin insistente și nu ,,scăpați” de aceste persoane, apelați cu încredere SNUAU 112 sau cea mai apropiată secție de poliție !
– În situația nefericită în care ați devenit victima unei infracțiuni, încercați pe cât posibil să rețineți semnalmentele infractorilor ! ( vestimentație, fizionomie, semne particulare)

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here