Doi tineri din Băilești au dat 14 spargeri într-o singură lună

0

Polițiștii de investigații criminale au reținut, în cursul zilei de ieri, doi tineri în vârstă de 18, respectiv 19 ani, ambii din Băilești, bănuiți de comiterea a 14 furturi din locuințe

Marți, 31 octombrie 2017, în urma activităţilor specifice desfăşurate de polițiștii Formaţiunii de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Băileşti au fost identificați trei tineri, cu vârste curpinse între 15 și 19 ani, toți din municipiul Băilești, Dolj bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, mai exact furturi din locuințe.

Polițiștii i-au identificat pe A.A., de 15 de ani, B. ROBERT, de 18 de ani şi N. FLORIAN, de 19 de ani, toți din municipiul Băilești, Dolj, aceștia fiind conduși la sediul unității de poliție pentru audieri.

Din investigații a rezultat faptul că aceștia, profitând de faptul că o mare parte dintre proprietarii locuințelor unde au comis faptele erau plecați în străinătate, în luna octombrie 2017, au pătruns prin efracție în 14 case din Băilești de unde au sustras televizoare, ceasuri și băuturi alcoolice.

Prejudiciul cauzat, în cuantum de 25.000 lei, a fost recuperat în proporție de 90%, în sensul că polițiștii doljeni au recuperat 10 televizoare (din cele 14 sustrase) și, de asemenea, toate ceasurile sustrase, urmând ca acestea să fie restituite persoanelor vătămate.

În baza probatoriului administrat de polițiștii de investigații criminale din Băilești, inculpații B.ROBERT și N.FLORIAN au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii urmează ca astăzi, 1 noiembrie a.c., să îi prezinte pe cei doi tineri magistraților cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Oamenii legii au stabilit și faptul că, cei trei suspecți, prin intermediul unui localnic, au încercat să valorifice bunurile sustrase pe diferite site-uri de anunțuri on-line.

In atasament gasiti fotografie cu masina folosita la transportarea bunurilor sustrase – un BMW argintiu

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR PENTRU PROTEJAREA LOCUINŢEI

DACĂ LOCUIŢI LA BLOC:

• montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil;
• asiguraţi dotarea cu incuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările supli-mentare;
• asiguraţi-vă că dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia;
• la intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună ilu-minare;
• instalaţi un sistem de iluminare automat cu detecţia mişcării şi un sistem de supraveghere video;
• montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră;
• conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora;
• montaţi o incuietoare de inaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă;
• dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.
Încuietoarea trebuie montata corect, in asa fel încat sa fie imposibil accesul din exterior la suruburile de prindere, iar cilindrul sa fie complet introdus în corpul broaştei, pentru a evita ruperea lui.

ÎN PLUS, DACĂ LOCUIŢI LA CASĂ:

Puteţi monta un sistem de:
• supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea casei;
• protecţie perimetrală ce avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine în curtea dumneavoastră;
• iluminare cu senzori de mişcare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here