Acțiune a Poliţiei Transporturi Craiova în baza Planului de Măsuri AGROALIMENTARE 2017

0

Joi, 2 noiembrie 2017, mai mulți politisti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, însoțiți de 2 inspectori din cadrul Direcției Agricole Dolj, în baza Planului de Măsuri AGROALIMENTARE 2017, au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și activităților ilicite de comerț din domeniul morărit-panificație.

Cu prilejul acestei activități, oamenii legii au controlat 13 societăţi comerciale, au verificat 3 mijloace de transport, au legitimat 27 de persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Craiova au aplicat 8 sancţiuni în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990, acestea având un cuantum total de 52.000 lei.

Totodată merită precizat faptul că  valoarea bunurilor confiscate de polițiști se ridică la 5.380 lei, această sumă reprezentând contravaloarea a 3.684 de pâini si 3.414 kg de produse de morărit (porumb, făină, produse intermediare).

Spre exemplu, cu ocazia controlului efectuat la o fabrică de pâine din Craiova, s-a constatat faptul că a fost produsă şi comercializată cantitatea de 1842 de pâini, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta polițiștilor documente de producție și comercializare a mărfii.

Astfel, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform prevederilor Legii 12/1990 R (privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicit ), dispunându-se totodată confiscarea sumei de 2000 de lei, reprezentând contravalorea celor 1842 de pâini pentru care nu au fost întocmite documente de productie și comercializare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here