498 de polițiști din cadrul IPJ Mehedinți au asigurat ordinea şi siguranţa publică în pragul Anului Nou

0
imagine - ARHIVĂ

498 de polițiști,  peste 150 de intervenții la evenimente, aproape 190 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității. 

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 130 de poliţişti au acționat zilnic, în Mehedinți, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Structurile de poliție au intervenit la 151 de evenimente, dintre care 67 sesizate prin SNUAU 112.

Au fost sesizate 42 de infracţiuni, dintre care 16 au fost constatate în flagrant delict.

Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 185 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 57.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 5 pentru consum de alcool și 34 pentru viteză.

De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

Polițiștii mehedințeni mulțumesc cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here