Pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit, în minivacanţa de 1 Decembrie, la 6 situaţii de urgenţă şi 39 de urgenţe medicale

0

Mai multe echipaje de pompieri au fost implicate în misiuni specifice de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe timpul desfăşurării tuturor activităţilor cu public numeros dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Joi, 29 noiembrie 2018, la ora 11.13, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru deblocarea uşii unui apartament situat str. Grigore Florescu, în municipiul Drobeta Turnu Severin, în interiorul căruia a fost găsit un bărbat, în vârstă de 87 de ani, decedat.

Vineri, 30 noiembrie 2018, la ora 16.59, un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Dobra, comuna Bălăciţa. Incendiul a cuprins cca. 3 mp din peretele construit din paiantă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de amplasarea şi neprotejarea termică faţă de materialele combustibile a coşului de evacuare a fumului.

Tot vineri, 30 noiembrie 2018, însă la ora 18.00, un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Cozia, comuna Pristol. De această dată, incendiul a cuprins obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile şi tâmplăria din lemn dintr-o cameră de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de focul deschis utilizat în spaţii închise.

Sâmbătă, 01 decembrie 2018, la ora 11.07, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Șimian. Au ars aprox. 2 m liniari dintr-o grindă de lemn din componența acoperișului și s-a deteriorat cca. 1 mp. dintr-un tavan construit din paiantă, existând pericol de propagare la întreaga casă de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de evacuare a fumului neprotejat termic față de materialele combustibile.

Tot sâmbătă, 01 decembrie 2018, la ora 19.41, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe Aleea Nuferilor din municipiul Drobeta Turnu Severin. Incendiul a cuprins autoturismul în proporție de cca. 90%, existând pericol de propagare la alte autoturisme aflate în apropiere. Pompierii au lichidat incendiul şi au înlăturat pericolul de extindere a incendiului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs ca urmare a defectării în timpul deplasării.

Duminică, 02 decembrie 2018, la ora 18.13, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la tabloul de distribuție al unui stâlp electric, pe str. Topolniței, în localitatea Drobeta Turnu Severin. A ars cca. 1 ml de izolație a cablurilor electrice, incendiul fiind stins imediat de către pompieri. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de suprasolicitarea tabloului de distribuție.

Având în vedere că incendiile izbucnite la locuinţe, în această perioadă, au drept cauze probabile de producere nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri :

– Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum;

– Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
– Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale
– Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

– Nu folosiţi aparate electrice defecte sau cu improvizaţii şi nu le aşezaţi în apropierea materialelor combustibile;

– Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;

– Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;

– Nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu focul în sobă aprins ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

PURTĂTOR DE CUVÂNT - ISU Mehedinți
Slt. Ramona NISTOR

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here