În ultimele 72 de ore, polițiștii din cadrul IPJ Mehedinți au intervenit la peste 130 de evenimente

0

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii din cadrul IPJ Mehedinți au intervenit la peste 130 de evenimente, au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale și au constatat 30 de infracțiuni. 

Pentru siguranţa cetăţenilor, 503 poliţişti au acționat, în ultimele 72 de ore, la nivelul întregului județ, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost organizate 287 de patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere cu 18 aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 133 de evenimente, dintre care 55 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 30 de infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 8 persoane bănuite. De asemenea, au fost identificate 3 persoane care ar fi comis fapte penale înregistrate inițial cu autor necunoscut.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 514 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 140.000 de lei și au confiscat bunuri în valoare de aproape 1.000 de lei.

În ultimele 72 de ore, în urma acțiunilor desfășurate pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare auto.

Exemplu:

Duminică, 4 februarie 2018, la ora 19.25, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu-Severin, au oprit pentru control, pe DC7, pe raza comunei  Izvoru Bîrzii o autoutilitară condusă de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Godeanu, județul Mehedinți.

Procedând la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Drobeta Turnu-Severin pentru prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here