Numărul deputaților europeni se va reduce de la 751 la 705

0

5 decizii de la Strasbourg: În urma Brexit-ului, deputații europeni au aprobat reducerea dimensiunii Parlamentului European de la 751 la 705 membri, au fixat o dată pentru posibila aderare la UE a unor noi țări și au votat asupra mai multor probleme, de la blocarea geografică până la mutilarea genitală a femeilor și ora de vară.

Numărul deputaților europeni va scădea de la 751 la 705 în urma Brexit-ului. O parte dintre aceste 46 de fotolii, sau toate, vor fi trecute în rezervă și ar putea fi acordate noilor țări care aderă la Uniune sau ar putea fi eliminate, pentru a reduce dimensiunile instituției. Termen limită în anul 2025 au fost stabilite pentru două țări balcanice vestice, Serbia și Muntenegru, pentru a se alătura Uniunii Europene.

Trebuie să îndeplinească anumite criterii inclusiv o presă liberă și lupta împotriva corupției. 63% dintre site-urile web europene nu permit cumpărătorilor să facă achiziții din alt stat membru UE. Aceasta se numește blocare geografică, iar Parlamentul a votat să pună capăt acestei practici discriminatorii.

Un număr estimat de 500.000 de femei care trăiesc în UE au fost supuse mutilării genitale feminine. Deputații au adoptat o rezoluție pentru a intensifica măsurile de prevenție în toate domeniile ce țin de politică.

Parlamentul a supus la vot menținerea sistemului de schimbare a orei de două ori pe an. Unele studii afirmă că acesta ar putea avea efecte negative asupra sănătății. Deputații europeni doresc o evaluare aprofundată a problemei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here