Jandarmeria Olt – noi acțiuni pentru depistarea hoților de curent electric

0

În baza Protocolului de colaborare între Jandarmeria Română și Distribuție Energie Oltenia , jandarmii olteni au sprijinit, marți, 20 februarie 2018, reprezentanții Distribuției Energie Oltenia în organizarea și desfășurarea unor acțiuni de inspecție și control în vederea depistării și instrumentării în teren a cazurilor de nerespectare a normelor legale de consum în domeniul energiei electrice (consumul fraudulos prin sustragere de energie electrică).

P.M., în vârstă de 33 de ani, a fost depistată la locuinţa din comuna Fălcoiu, unde locuieşte fără forme legale, sustrăgând energie electrică prin folosirea unei instalaţii clandestine, racordată ilegal la reţeaua de alimentare prin intermediul unui conductor electric.

M.N., în vârstă de 25 de ani, a fost depistată la locuinţa din comuna, unde locuieşte fără forme legale, sustrăgând energie electrică prin folosirea unei instalaţii clandestine, racordată ilegal la reţeaua de alimentare prin intermediul unui conductor electric.

I.D., în vârstă de 42 de ani, a fost depistată la locuinţa din comuna Dobrosloveni, unde locuieşte fără forme legale, sustrăgând energie electrică prin folosirea unei instalaţii clandestine, racordată ilegal la reţeaua de alimentare prin intermediul unui conductor electric.

Jandarmii au legitimat persoanele în cauză şi au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt (faptă prevăzută şi sancţionată art. 228 C. Pen.)  şi a infracţiunii de folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare (faptă prevăzută şi sancţionată art. 92 (2) din Legea 123 din 10 iulie 2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here