Situaţia statistică a şomajului înregistrat în judeţul Vâlcea la 28 februarie 2018

1

La sfârşitul lunii februarie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 3,94 %

Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii februarie 2018 a fost de 6402 persoane. Din totalul șomerilor înregistrați, un număr de  3053 erau femei.

La sfârșitul lunii februarie 2018, din totalul şomerilor înregistraţi, 2121 persoane au fost indemnizate şi  4281 neindemnizate.

Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii februarie 2018 se prezintă astfel : 2258 persoane provin din mediul urban şi 4144 persoane provin din mediul rural.

Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2093 persoane.

În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel :

  • ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (71%) ;
  • persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 23 % din totalul şomerilor înregistraţi;
  • persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 6 % din numărul total de şomeri înregistraţi.

În luna februarie 2018 s-au încadrat 351 persoane din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la AJOFM Vâlcea (din care 202 persoane au fost încadrate din rândul şomerilor înregistraţi).

Ion Marius Năfliu
Director Executiv 
AJOFM Vâlcea

1 COMENTARIU

  1. As fi curios sa vad o cifra daca s-ar lua in calcul si cei plecati “in afara”, avand in vedere ca suntem al doilea judet din tara ca procent de in aceasta lista.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here