Un an până la următoarele alegeri europene

0

Peste un an, între 23 şi 26 mai 2019, cetăţenii UE din 27 de state membre îşi vor alege reprezentanţii în Parlamentul European şi vor contribui, de asemenea, la decizia privind alegerea Preşedintelui Comisiei Europene.

La un eveniment de presă care marchează astăzi “un an până la alegeri”, Preşedintele Tajani a anunţat începutul numărătorii inverse până la viitoarele alegeri europene, care vor avea loc în mai 2019, moment în care se vor alege, prin intermediul sufragiului universal, cei 705 membri ai Parlamentului European, şi, indirect, Preşedintele Comisiei Europene.

În următoarele 12 luni, dezbaterea privind viitorului Europei va implica cetăţenii la nivel naţional şi local de pe întreg continentul.

Parlamentul European se află în centrul dezbaterii privind tipul de Europa pe care îl dorim. Începând cu luna ianuarie a acestui an, liderii guvernelor statelor membre au fost invitaţi să discute viziunea lor asupra Europei cu deputaţii europeni.

Între timp, la începutul lunii iunie, Parlamentul European va găzdui mai mult de 8000 de tineri (reprezentând noua generaţie) în Strasbourg, pentru a discuta despre speranţele şi temerile pe care le au în legătură cu viitorul Europei, precum şi despre calea de urmat.

Preşedintele Antonio Tajani a declarat: “Europa se află într-un moment foarte important din istoria sa, odată cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi ascensiunea mişcărilor anti-europene din alte ţări.

Conform ultimului sondaj Eurobarometru, 50% dintre europeni se declară interesaţi de alegerile europene, în ciuda faptului că numai unul din trei ştiu când acestea vor avea loc. Până în luna mai 2019, toată lumea ar trebui să cunoască data sau să fie conştientă de deciziile ferme care trebuie luate cu privire la direcţia de urmat a continentului nostru.”

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here