Mehedinți: Etapa judeţeană a concursurilor “Cu viaţa mea apăr viaţa”

0

Joi, 24 mai 2018, începând cu ora 10.00, se va desfăşura etapa judeţeană a concursurilor cu cercurile de elevi “Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.  

Competiţiile se vor desfăşura în sala de sport a Colegiului Naţional “Teodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin şi vor alinia la start echipajele situate pe prima treaptă a podiumului la etapele zonale ale concursurilor organizate în localităţile: Drobeta Turnu Severin, Orşova, Vânju Mare, Strehaia şi Baia de Aramă.

Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” îşi va desemna câştigătorii, atât din învăţământul gimnazial, cât şi din cel liceal. Cele 10 echipaje participante vor trebui să-şi dovedească cunoştinţele privind activităţile de protecţie civilă, modul de folosire a mijloacelor de protecţie individuală, dar şi abilităţile în acordarea primului ajutor. Competiţia constă în parcurgerea a trei probe: o probă teoretică şi două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat”.

Concursurile urmăresc dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară a elevilor în acţiunile de prevenire şi  intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre, cunoaşterea factorilor de risc generatori şi deprinderea modului de acţiune în cazul manifestării lor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here