Peste 600 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Olt

0

În perioada 25-28 mai 2018, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 612 sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute 46 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice. În acest sens, polițiștii au acționat pentru combaterea indisciplinei manifestată de pietoni și bicicliști, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii.

Totodată, acțiunile au vizat și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și regulile privind depășirea. S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 612 de sancțiuni contravenționale, dintre care 285 pentru încălcarea regimului legal de viteză,114 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, 3 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 196 pentru alte abateri.De asemenea, au fost sancționați 8 pietoni, un căruțaș și 5 bicicliști.

Polițiștii au constatat 8 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 6 pentru Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și 2 infracțiuni pentru Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, au fost reținute 46 de permise de conducere, dintre care 7 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat, 11 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h, 14 pentru nerespectarea manevrei de depășire, 6 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept, 2 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric, 3 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept, 2 pentru nerespectarea obligațiilor impuse la trecerea la nivel cu calea ferată și 1 pentru alte abateri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras și 13 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată.

Exemple

În ziua de 24 mai 2018, la ora 12.15, în comuna Strejești, a fost depistată o femei de 28 de ani, din comuna Grădinari, județul Olt în timp ce conducea un autoturismul pe Drumul Național 64, iar la controlul efectuat s-a stabilit faptul că aceasta nu poseda permis de conducere .

Au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere fapte prev. şi ped. de art. 335 din Codul Penal.

Tot în ziua de 24 mai 2018, la ora 18.45, pe strada Militari, din orașul Drăgănești Olt, a fost depistat un bărbat de 59 ani, din orașul Drăgănești Olt, județul Olt în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii au întocmit acte procedurale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere fapte prev. şi ped. de art. 335 din Codul Penal.

În ziua de 26 mai 2018, ora 21.43, pe strada  Cepari, din orașul Piatra Olt, județul Olt, a fost depistat un bărbat  de 37 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea un autoturism  având o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biolegice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei.

Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin.1, din Codul Penal.

În aceeași zi, la ora 22.25, pe strada Ecaterina Teodoroiu, din municipiul Slatina, județul Olt, a fost depistat un bărbat de 35 ani, din com. Valea Mare, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biolegice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei.

Oamenii legii au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin.1, din Codul Penal.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here