Bărbat trimis în judecată pentru trafic de influență

0

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea l-au timis în judecată pe Popescu Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Conform, rechizitoriul întocmit,  în intervalul decembrie 2014 – aprilie 2015, Popescu Gheorghe a pretins suma de 1000 euro şi a primit efectiv de la denunţătorul C.A. suma totală de 3400 lei în mai multe tranşe, pentru a-l ajuta să se pensioneze pe caz de boală, respectiv în schimbul promisiunii de a își trafica influența, pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, și pentru a interveni pe lângă medici care aveau ca atribuții și care puteau emite documente medicale (bilete de internare, tratament, ș.a.) necesare emiterii unei decizii de invaliditate (pensionare pe caz de boală) și pe lângă medici experți ai capacității de muncă din cadrul Comisiei de expertiză a capacității de muncă din Drăgășani, inclusiv prin susținerea influenței pe care ar fi avut-o asupra unui medic expert, pentru a asigura obținerea de către denunţător a unei decizii de pensionare pe caz de boală

Cercetările au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Vâlcea.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here