Noile norme privind taxarea rutieră electronică, facilitează recuperarea taxelor neplătite

0

Taxele rutiere neplătite ar putea ține curând de domeniul trecutului, odată cu instituirea de către UE a unui nou sistem de schimb de informații care le va permite autorităților naționale ale statelor membre să aibă acces reciproc la datele naționale privind înmatricularea vehiculelor, pentru a-i identifica pe proprietarii de vehicule pentru care nu au fost plătite taxele rutiere.

Noul sistem face parte din normele actualizate privind taxarea rutieră electronică, adoptate astăzi în mod formal de Consiliu, ca urmare a acordului provizoriu încheiat cu Parlamentul European la 20 noiembrie 2018.

De asemenea, noile norme sporesc interoperabilitatea sistemelor de taxare electronică, acestea devenind astfel mai eficiente din punctul de vedere al costurilor și mai ușor de utilizat.

Normele vor îndepărta obstacolele administrative, cum ar fi procedurile greoaie de aprobare și specificațiile tehnice locale nestandardizate. În consecință, furnizorii de servicii de taxare rutieră electronică vor avea un acces mai ușor la piața colectării de taxe rutiere.

******************

Votul de astăzi – 5 martie 2019, încheie procedura legislativă. Directiva va fi semnată de ambele instituții și va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Va intra în vigoare la 20 de zile de la publicare, iar noile măsuri se vor aplica la 30 de luni de la intrarea în vigoare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here