Muzician? Cum îţi poţi creşte venitul în sezonul estival

0

Eşti mai mult decât pasionat de muzică? Iubeşti să creezi, să oferi celor din jur un ambient deosebit, cu ajutorul notelor muzicale? Ţi-ai dori să îţi construieşti o carieră în acest domeniu, însă nu ştii care sunt paşii necesari, ori nu te simţi pregătit? Este foarte important să îţi îndeplineşti visele, pentru o viaţă împlinită, de aceea, nu ezita să ai curajul de a experimenta şi îndrăzni să investeşti în tine.

Primii paşi în carieră

Ca muzician, există diverse oportunităţi şi modalităţi prin care îţi poţi asigura un venit financiar. Dacă ai vrea ca pe timpul verii acesta să fie completat de un capital financiar suplimentar, ai în vedere promovarea ta că freelancer sau ca membru al unui band. Participă la diverse evenimente private, fie corporate şi mondene, fie personale tip nunţi, botezuri sau majorate. Pentru a realiza acest lucru, este esenţial să ai propria aparatură, astfel încât să o cunoşti şi să fii sigur de calitatea pe care o are.

Indiferent de genul muzical sau de formatul în care vei presta, ai nevoie de cel puţin o boxă profesională, care să suporte volumul la care doreşti să o foloseşti, calculând însă, şi dimensiunile salonului unde se va desfăşura evenimentul, pentru a putea acoperi tot perimetrul său. Investeşte încă de la început în produse calitative, pentru că acestea să îţi fie alături pentru cât mai mult timp. Îngrijeşte-le corespunzător, astfel încât achiziţiile să fie rare, dar bune. Dezvoltă-te continuu şi consultă-te, la nevoie, cu colegii de breaslă, având însă grijă cu cei care nu doresc să fie fair-play.

Dacă iei în considerare alcătuirea unui band, ai nevoie de foarte multă răbdare şi înţelegere, încă de la primele întâlniri. Cu cât acesta va conţine mai mulţi membrii, cu atât va fi mai dificil să stabiliţi repetiţiile, să cădeţi de comun acord asupra deciziilor generale, care vă privesc pe toţi, ca grup. Nu ezita să îţi spui punctul de vedere, în mod special dacă tu eşti cel datorită căruia el există şi a prins formă. Deoarece membrii pot veni şi pleca, este foarte important să te interesezi asupra calităţii serviciilor pe care le oferi, aşa că încearcă să achiziţionezi şi păstrezi TU majoritatea instrumentelor, asigurând resursele necesare unei bune desfăşurări, interne şi externe, în fața clienţilor.

Spre exemplu, o orgă electronică la preţ avantajos este foarte utilă pentru mai multe genuri muzicale, indiferent de formatul bandului. Ea este cea care de cele mai multe ori, în live-uri, aduce acel „farmec” care întreţine atmosferă, susţinând foarte bine ritmurile pieselor din diferite genuri.

Obţinerea succesului profesional

Promovarea este foarte importantă, ea bazându-se, în mod special la început, pe recomandări. Ulterior, vizibilitatea din mediul online îţi va aduce mai multe beneficii, printre care un număr crescut de clienţi şi multiple oportunităţi în diversificarea fie a stilurilor muzicale abordate, fie în tipul evenimentelor la care prestezi servicii.

Pentru a avea o carieră cu un drum ascendent, spre succes, este necesar să îţi păstrezi principiile şi să oferi o calitate direct proporţională cu preţul prestărilor oferite, având grijă să te încadrezi atât în valoarea pieţei, cât şi să îţi calculezi foarte bine pachetele şi serviciile incluse. Pe viitor, poţi include numere extra, bonus, care să îţi completeze pachetele, venind astfel, în domeniu, cu o diversitate aparte.

Nu te lăsa absorbit de bani şi de beneficiile pe care le poţi obţine pe termen scurt, ci construieşte-ţi un plan de viitor, care să fie bine structurat, luând în considerare toate marjele de eroare care pot apărea. Ai grijă de fiecare client în parte, ascultându-i nevoile şi îndeplinindu-i dorinţele, în limitele a ceea ce poţi oferi. Nu te lăsa să decazi în ochii săi, dar nici nu încerca să rămâi stană de piatră, şi găseşte o cale de mijloc între ceea ce poţi oferi tu şi ceea ce vrea el. Nu îţi asuma mai mult decât poţi face, găsindu-ţi clienţii potriviţi ţie şi având încredere în rezultatele muncii tale, deoarece acestea se văd treptat, nu mereu fiind imediate.

Axează-te pe dezvoltarea personală, dorindu-ţi mereu mai bine, mai mult, având ca scop evoluţia ta constantă, fără a te limita şi a rămâne într-o zonă de confort care în timp poate să îţi dăuneze. Investeşte pentru a obţine mai mult şi nu îţi neglija relaţiile umane, având discuţii sincere, dar profesionale, cu fiecare persoană care te abordează, deoarece norocul se regăseşte în multe forme şi niciodată nu ştii de unde sau de la cine poţi primi şansa vieţii tale.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here