Olt: Tânăr depistat de jandarmi în timp ce pescuia ilegal la Vulturești

0

Joi, 3 septembrie 2020, în jurul orelor 08.00, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, au depistat în dreptul localităţii Vultureşti, un tânăr, în vârstă de 26 de ani, în timp ce pescuia comercial folosind o plasă de pescuit de tip monofilament, în lungime de 885 metri.

În plasa de pescuit se găsea cantitatea de aproximativ 4,5 de kg pește, specia crap și caras, care a fost redat mediului acvatic.

Au fost întocmite acte de constatare pentru săvârşirea faptelor: „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” și „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” , fapte prev. și ped. de art. 64, lit. a. și k., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Tânărul, împreună cu unealta de pescuit, a fost predată organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii olteni vă reamintesc că faptele: „pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” şi „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here