În 2021, CEZ a investit peste 226 000 lei în proiecte de sănătate și wellbeing pentru comunitate

0

Episodul 2 cu #energiepentrubine – în 2021, CEZ a investit peste 226 000 lei în proiecte de sănătate și wellbeing pentru comunitate

Proiectele CEZ derulate în domeniul strategic sănătăte și wellbeing s-au concretizat în sprijinirea a 3 cauze sociale în cadrul Maratonului Olteniei care au vizat comunitatea vâlceană, dar și o inițiativă dedicată comunității din Cogealac, județul Constanța.

Magia celei de a 9-a ediții a Maratonului Olteniei – competiție sportivă care promovează un stil de viață sănătos, a fost creată de:

  • 631 de concurenți și totodată Învingători în Ținutul Maratonului care au participat atât la cursele online (231), cât și la cele fizice (400) de alergare, MTB și curse pentru persoane în scaune rulante și 50 de voluntari CEZ;
  • Donarea taxelor de participare dublate de CEZ către:
  • Fundația Alex Tache, Casa Nest care și-a asumat misiunea de a construi o casă pentru 12 copii instituționalizați. Povestea sa #debine poate fi urmărită AICI.
  • Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Secția de Neonatologie – donație concretizată în aparate medicale moderne (un incubator, o lampă de fototerapie, un pulsoximetru și un set cu laringoscop) care salvează vieți. Mai multe detalii despre povestea sprijinită de #MO2021 și colaborarea cu Crucea Roșie AICI.
  • Fundația World Vision România, care prin programul „Vreau în clasa a 9-a” sprijină 3 eleve cu burse lunare, consiliere, kituri de igienă și rechizite. Una dintre beneficiare, Dana Govoreanu este o bursieră care a descoperit sportul chiar la Maratonul Olteniei. Povestea celei de-a treia cauze sociale a #MO2021 AICI.
  • Pictura murală realizată de artistul Cristian Scutaru, pe pereții Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea, în semn de recunoștință pentru istoria sportului din oraș. Video-ul realizării muralului poate fi urmărit AICI.
  • Doze de inspirație și în același timp povești din Ținutul Maratonului transpuse în podcasturile Fain și Simplu, găzduite de Mihai Morar: Episodul 1, Episodul 2 și Episodul 3

Echipamente medicale performante au ajuns și în comunitatea din Cogealac, Constanța, la Centrul Medical STAL Cogealac. Centrul STAL reprezintă singura unitate din zona de nord a Constanței care oferă servicii medicale de urgență. Echipamentele donate de CEZ (un defibrilator performant, un aparat vizualizare vene, holter, concentrator oxigen și tensiometru) contribuie la identificarea patologiilor cardiace care pun în pericol iminent viața, având un rol esențial pentru comunitate. Mai multe detalii despre această inițiativă pot fi regăsite AICI.

În anul 2021, CEZ a investit în proiecte de responsabilitate socială peste 2 milioane de lei.

În luna noiembrie, CEZ a susținut campania de vaccinare #OamenicaMine, derulată de mediul privat și sprijinită de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Caravana de vaccinare a ajuns în mai multe localități din țară, Craiova și Frățila (județul Dolj), Slatina și Pitești (aria operațională CEZ), oferind comunității locale informații corecte și de actualitate despre vaccinare, dar și posibilitatea vaccinării în centrele mobile.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here