Amenajări utile: Tu cum îţi pregăteşti magazia casei?

0

Toată lumea are nevoie de un spaţiu în plus pentru a depozita diverse unelte, ustensile, de care ai mereu nevoie pe lângă casă, pentru amenajarea şi întreţinerea ei pe parcursul anului, mai ales atunci când locuieşti la curte, iar acest lucru înseamnă că ai în grijă nu numai locuinţa, ci şi împrejurimile ei, cum ar fi terasa, grădina, etc.

Fie că doreşti să depozitezi alimente, băuturi, ustensile sau pur şi simplu lucruri de care ai nevoie în mod normal, însă nu îşi mai găsesc locul în mansardă sau în dulapurile din casă, atunci cu siguranţă ai nevoie de o magazie exterioară. Aceasta reprezintă soluţia perfectă pentru a economisi spaţiu şi pentru a aranja la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie.

Deoarece o magazie nu are dimensiuni extreme, aceasta poate fi uşor construită chiar de tine, sau sub forma unui proiect de familie, care va aduce, cu siguranţă, momente de distracţie!

Nu ştii de unde să începi? Uite câteva idei care te vor inspira în acest proiect:

1. Designul magaziei

Este important, în primul rând, să te gândeşti cum ai vrea să arate construcţia. De ce? Pentru că asta te va influenţa foarte mult în alegerea materialelor.

Aşa că, decide pentru ce design optezi, în funcţie de cum este construită casa, de spaţiul de care beneficiezi şi de locul în care va fi amplasată. Mai apoi, poţi pune pe lista materialele necesare.

Nu uita că o magazie trebuie să fie, înainte de toate, utilă şi suficient de spaţioasă.

  1. Materialele

Acum că ţi-ai îndeplinit misiunea de arhitect şi designer, te poţi informa în legătură cu materialele. La acest capitol, istoria Hornbach în România este cunoscută prin succes, fiind una dintre cele mai mari companii de bricolaj. Nu te gândi că vor necesita o investiţie enormă, însă e nevoie să ţii cont de anumite aspecte. Spre exemplu, magazia trebuie să fie izolată cât de puţin, pentru un minim de confort pe timp de iarnă, în cazul în care vrei să obţii şi un mic spaţiu de lucru înăuntru.

Unele activităţi în cadrul locuinţei vor necesita puţină pregătire a uneltelor sau aparaturii, aşa că este bine să iei în considerare şi acest lucru. Un blat de tip masă şi un scaun mic îţi vor fi mai mult decât suficiente, iar un panou unde să îţi aranjezi lucrurile este foarte util şi va salva mult spaţiu.

De ce anume ai nevoie? Aproape tot ce are nevoie o casă din lemn, însă în cantităţi mult mai mici. Asta înseamnă că pe lista ta se vor afla materialele de construcţie precum lemnul, sticla, acoperişul şi partea de izolaţie, care poate fi vată minerală. Dacă le comanzi de la Hornbach, spre exemplu, vei avea livrare rapidă la aceste produse, pe care le găseşti în categoria de materiale de construcţii şi termoizolaţii.

  1. Utilizarea spaţiului

Deşi pare extrem de uşor, utilizarea spaţiului într-o magazie mică nu este un lucru foarte simplu de realizat. Cu cât încăperea este mai mică, cu atât va trebui să adopţi o gândire cât mai minimalista, pentru a organiza aşa cum trebuie, încât să ai totul la îndemână.

Gândeşte-te ce anume vei depozita acolo şi calculează spaţiul util. Foloseşte cutii speciale de depozitare, agăţătoare şi suporturi, care să găzduiască cu uşurinţă sculele şi maşinăriile care te ajută să îţi îndeplineşti misiunea, zi de zi.

Amplasamentul unei magazii în propria curte este un lucru de mare utilitate, deoarece fiecare grădinar pasionat sau adevărat gospodar are nevoie de o mulţime de lucruri pentru a îndeplini misiunile din propria gospodărie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here