Incendiu produs de un calculator, în internatul liceului Matei Basarab din Strehaia

0

Joi, 5 octombrie 2017, în jurul orei 9.00, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD şi 10 pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit în internatul Liceului „Matei Basarab” din Strehaia.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu degajare de fum într-o încăpere (biroul administratorului) situată la parterul clădirii cu două etaje. Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului, concomitent cu evacuarea a cinci elevi aflați la ultimul etaj al clădirii.

Alți 18 preșcolari, împreună cu educatoarea, s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Incendiul a cuprins documente și materiale aflate în interiorul biroului administratorului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Pentru stabilirea cauzei și împrejurării producerii incendiului, la locul evenimentului s-au deplasat şi doi ofiţeri din cadrul Inspecției de Prevenire. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de lăsarea unui aparat electric nesupravegheat (unitatea de calcul).

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here