UE: De la bugetul pe termen lung la evaziunea fiscală, 5 priorități pe agenda sesiunii plenare de la Strasbourg

0

Noile priorități ale următorului buget pe termen lung al UE au fost principalul punct de pe agenda sesiunii plenare de la Strasbourg, alături de reguli mai stricte pentru evitarea evaziunii fiscale, reacția deputaților europeni la promovarea lui Martin Selmayr, Şeful de cabinet al lui Jean-Claude Juncker, în funcția de Secretar General al Comisiei Europene și multe altele.

Bugetul pe termen lung al UE, CFM, va intra în vigoare în 2021. Deputații europeni doresc să stabilească cercetarea, inovația și digitalizarea drept noi priorități.

În doar trei ani, statele membre ale UE au pierdut circa 5,1 miliarde de euro în venituri fiscale numai de la Google şi Facebook. Parlamentul a votat în favoarea unor reguli mai stricte și a unui impozit aplicat companiilor digitale.

Doi din trei consumatori europeni nu cumpără produse online din cauza costurilor mari ale transportului transfrontalier, astfel încât deputații europeni au adoptat o propunere pentru a le spori transparența.

În jur de 26,4 miliarde de euro sunt irosiți anual cu cheltuieli militare nenecesare. Parlamentul este gata să înceapă negocierile cu statele membre pentru a finanța un program militar comun.

Promovarea bruscă a lui Martin Selmayr de la postul de Şef al cabinetului Jean-Claude Juncker la cel de Secretar General al Comisiei Europene a fost fervent criticată. 33 de deputați europeni s-au pronunțat împotriva desemnării.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here