Ministrul justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei în România, Hitoshi Noda

0

Miercuri, 9 ianuarie 2019,  a avut loc, la sediul Ministerului Justiției,  întrevederea ministrului justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER cu  E.S. domnul Hitoshi NODA, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România, însoțit de doamna Mayo NISHIIKE, Secretar I pe probleme politice.

Pe agenda discuțiilor au figurat probleme de interes reciproc legate de contribuția Japoniei și a Băncii Mondiale la realizarea proiectului Cartierul pentru Justiție; statul de drept; preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și reprezentarea României la cel de-al 14-lea Congres ONU pentru Prevenirea Criminalității și Justiția Penală, la Kyoto, în perioada 20-27 aprilie 2020.

Exprimându-și întreaga deschidere pentru consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul justiției, E.S. domnul Hitoshi NODA a urat României succes în acțiunile pe care le va întreprinde pe perioada exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state și reafirmarea sprijinului reciproc.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here