Urmăriți de autoritățile judiciare din Germania depistați în județul Vâlcea

0
imagine - ARHIVĂ

Marți, 24 septembrie 2019, poliţiştii, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale  –  Compartimentul Urmăriri, au depistat un tânăr, de 29 de ani, din comuna Sutești, județul Vâlcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de un judecător din cadrul Tribunalului Districtual din Deggendorf – Germania.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 242, alin. 1, din Codul penal german, constând în aceea că, în dimineața zilei de 24 mai a.c., în jurul orei 04.00, a sustras de la o fermă agricolă, din Osterhofen, un tractor în valoare de peste 20.000 de euro, folosind o cheie de contact originală, sustrasă de pe panoul de chei al fermei.

Polițiștii vâlceni l-au depistat pe tânăr pe raza comunei Sutești și l-au depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, în vederea predării către autoritățile judiciare din Germania.

Tot ieri, 24 septembrie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Dăești, au depistat un tânăr urmărit internațional pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, faptă comisă pe teritoriul Germaniei.

Pe numele tânărului, de 24 de ani, din comuna Dăești, județul Vâlcea, exista un mandat european de arestare, emis de un judecător din cadrul Tribunalului Districtual din Deggendorf – Germania.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de însușirea pe nedrept a unui bun, faptă prevăzută de art. 246, alin. 1 și alin. 2, din Codul penal german, constând în aceea că s-a mutat într-un loc  necunoscut din România, luând cu sine un autoturism pe care îl trecuse drept garanție la un contract de credit, în valoare de 14.540 euro, încheiat la data de 14 noiembrie 2018.

Fapta se regăsește și în legislația română, putând întrunii elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune, fapă prevăzută și pedepsită de art. 244, alin. 1 din Codul penal român.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, în vederea predării către autoritățile judiciare din Germania.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here