Vodafone România a furnizat tehnologia 5G pentru primul concert care integrează o hologramă live

0
  • Concertul a fost susținut de trupa rock Vița de Vie

  • Tehnologia 5G, utilizată în premieră pentru a asigura conectarea cu publicul a unui tânăr muzician, în pofida fricii sale de scenă 

Adrian Despot, solistul vocal al trupei Vița de Vie, a prezentat marți seară, 19 februarie 2019, primul concert din România în care a fost integrată o secvență live transmisă printr-o hologramă realizată cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizată de Vodafone România. Protagonistul hologramei live a fost Luca Mihail Leaua, un talentat chitarist de 10 ani, care a avut cu această ocazie prima sa prestație artistică în fața unui public. Această soluție pentru apariția sa în concert, posibilă cu ajutorul tehnologiei 5G furnizată de Vodafone România, l-a ajutat să fie în totalitate conectat cu publicul, în pofida fricii sale de scenă.

LIVE Vița de Vie

Urmăriți în seara aceasta de la ora 19:15 un super concert în care Vița de Vie se va întâlni pe scena cu Gojira & Planet H, Alexandrina, Muse Quartet, iar tehnologia le va fi alături printr-un experiment în premieră.Ești pregătit să vezi cum viitorul devine prezent?

Publicată de Vodafone Romania pe Marţi, 19 februarie 2019

Tânărul Luca a fost invitatul special al lui Adrian Despot și și-a interpretat piesele într-o încăpere aflată la aproximativ 2 km distanță de sala de concert. Datorită suportului 5G oferit de Vodafone România, el a putut participa pe cale virtuală la spectacol și să cânte alături de întreaga trupă, într-un episod surpriză al concertului Vița de Vie. Holograma adusă la viață prin tehnologia 5G a făcut posibilă transmisiunea audio și video la nivelul de înaltă calitate necesar, precum și sincronizarea artiștilor pe toată durata evoluției lor live.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a declarat: ͈Vodafone România a folosit întotdeauna cele mai noi tehnologii pentru a îmbunătăți viața oamenilor, începând chiar de la primul apel de voce realizat în rețeaua noastră digitală, în 1997. Am marcat de-a lungul anilor multe premiere reușite. Acum, folosim capabilitățile 5G în practică și inovăm din nou, de această dată la intersecția dintre arta spectacolului live și tehnologia de ultimă oră, pentru a-i da unui tânăr muzician talentat curajul să-și depășească teama de scenă și să-și transforme visul în realitate. Îi dorim ca mâine să devină un adevărat star în muzică. Astăzi, a simțit o parte din această experiență, iar acest lucru ne demonstrează că viitorul este deja prezent“.

************

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe. Vodafone Group are divizii în 25 de țări, 44 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 31 decembrie 2018, Vodafone Group avea 700 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here