CONCURSUL „DIFERIȚI, DAR ÎMPREUNĂ!” SUSȚINUT DE POLIȚIȘTI

0

Sâmbătă, 6 mai a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au susținut inițiativa Liceului Auto „Traian Vuia”, din municipiul Târgu Jiu, participând la concursul județean organizat de aceștia, intitulat „Diferiți, dar împreună!”.

Concursul a avut ca scop combaterea discriminării în societate și mai ales, în mediul școlar și s-a desfășurat prin scenete interactive, desene și poezii pline de creativitate, realizate de elevii mai multor unități de învățământ din județul Gorj.

Polițiștii le-au vorbit copiilor despre discriminare ca prioritate a Poliției Române, astfel fiindu-le transmis că toți suntem egali, cu atât mai mult în fața legii, fără privilegii și diferențieri, indiferent de culoare, gen, religie, statut social, situație financiară ș.a.

Elevii au înțeles că este normal ca fiecare dintre noi să fim diferiți și că tocmai acest lucru trebuie să ne apropie, nu să ne îndepărteze unul de celalalt. Au învățat că trebuie sa fie toleranți și să manifeste empatie față de oamenii din jur, fără a se lăsa conduși de sentimente de ură sau răutate.

La activitate au participat peste 100 de copii, din 7 unități de învățământ, aproximativ 10 cadre didactice, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj și Universității „Titu Maiorescu”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here