Remus și Vasilica Manolache, doi frați, un singur scop: educație în străinătate

0

Faptul că din ce în ce mai mulți elevi și studenți români aleg să plece în străinătate, nu mai reprezintă o surpriză, iar Remus și Vasilica Manolache fac parte din această categorie. Cei doi frați au decis să părăsească țara cu scopul de a urma o educație în Danemarca, deși amândoi au studii superioare în România. Remus și sora sa Vasilica locuiesc acum în regiunea centrală a Danemarcei și recent au început studiile în cadrul Academiei Daneze de Business și Tehnologie Dania.

În vara acestui an, Remus a terminat un Master în Relații Internaționale și Studii Europene, iar Vasilica a studiat Științe Politice. Totodată, cei doi frați au avut în mâini timp de doi ani frâiele unui ONG responsabil cu Proiecte Europene și Dezvoltare Personală. Cu toate acestea, cei doi au decis să plece în căutarea unui viitor mai bun în străinătate. Viitori antreprenori Cu un bogat CV, cei doi frați au fost acceptați în cadrul Dania Academy of Higher Education în vara acestui an. Remus studiază IT iar Vasilica studiază Marketing, însă amândoi visează să aibă propria lor afacere.

“Deși amândoi avem un background destul de puternic, am decis să plecăm în Danemarca pentru a face și mai multe studii. Sper că o educație internațională ne va oferi mai bune șanse de reușită’’, spune Remus. Am avut mereu un spirit antreprenorial, motiv pentru îmi doresc să am o afacere proprie. Acum studiez Marketing și sper să acumulez cât mai multe cunoștințe noi pentru a putea să îmi văd visul împlinit”, explică Vasilica.

Un sistem educational diferit Atât Remus cât și Vasilica au experiementat din belșug sistemul educațional românesc. După mai bine de 17 ani de scoală, Remus înțelege acum ce înseamnă o educație occidentală.

“Cu toții știm că în România cursurile sunt bazate pe studiul teoriei, în timp ce practica lipsește cu desăvârșire. În Danemarca însă, sistemul educațional este complet diferit. În cadrul academiei am luat contact cu firme reale încă din prima săptămână și se pare că timp de doi ani vom lucra cu numeroase companii pentru a rezolva cazuri reale”, spune Remus.

“Îmi face plăcere să merg la facultate. Ceea ce învățăm azi, ajungem să aplicăm mâine. Simt că voi fi pregătită pentru a înfrunta provocarile post-absolvire. Astfel, la final voi fi acumulat destulă experiență încât să îmi văd scopul atins”, spune Vasilica. În ceea ce privește planurile de viitor, ce doi studenți văd posibilă întoarcerea în România după finalizarea studiilor.

’’Îmi iubesc țara și sper să am ocazia să îmi urmez visul acolo, însă momentan principalul meu scop este continuarea studiilor într-un cadru internațional. Poate astfel voi căpăta noi perspective pentru a-mi construi un viitor frumos în România”, zâmbește Remus.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here