PNL integrează PACT

0

PACT pentru România și Partidul Național Liberal au pus astăzi bazele celei mai importante construcții politice din ultimii ani, ce are la bază înțelegerea și asumarea faptului că România trece prin cea mai gravă criză a ultimelor 3 decenii.

Luni, 18 martie 2019, după negocierile purtate în ultimele luni, Biroul Executiv al PNL a decis demararea procesului de integrare a Partidului Acţiunea Civică a Tinerilor în PNL. Protocolul de fuziune va fi definitivat în perioada următoare și va fi supus aprobării forurilor de conducere ale celor două partide. La rândul său, Biroul Politic Național (BPN) PACT a votat în unanimitate pentru integrarea PACT în cadrul Partidului Național Liberal.

Această integrare are la baza valori comune ale celor două formațiuni politice și o complementaritate la nivel de eforturi și realizări. “Echipa PACT pentru România înseamnă trei lucruri importate: o echipă de profesioniști, cu rezultate demonstrate la cel mai înalt nivel, de la Sorbona la Stanford și Harvard, de la MIT la Oxford; o rețea globală construită în ultimii 10 ani, cu peste 15.000 de membri din peste 50 de țări; un demers politic curajos, care a obținut rezultate remarcabile în România profundă în bătălia cu PSD, începând cu alegerile din 2016. Pentru noi, Partidul Național Liberal este un partener de încredere. Cu o istorie și o tradiție de necontestat, cu rezultate demonstrate la nivelul administrațiilor liberale, membru al celui mai puternic partid european și cu un angajament nenegociabil și ferm față de viziunea României europene, PNL este partidul alături de care construim o altfel de Românie, România în care se vor putea întoarce milioanele de români alungați din țara lor”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PACT pentru România.

Această construcție politică vine într-un moment crucial pentru România, în care nu e loc de orgolii, dezbinare sau de stat pe margine. În următorii cinci ani, piața muncii din România va avea un deficit de jumătate de milion de oameni. Fiecare român care pleacă nu este doar o cifră, nu este doar un pașaport. Românii care pleacă nu pleacă de bine. Ei lasă în urmă un oraș sau un sat mai gol, mai trist și mai îmbătrânit. Lasă în urmă copii — și sunt 250.000 de copii rămași singuri acasă, o întreagă generație pierdută. Lasă în urmă spitale, școli și companii românești fără cea mai importantă resursă: oamenii.

“Avem datoria morală să fim uniți și să oferim o alternativă românilor, iar această alternativă este Partidul Național Liberal. O spun în calitate de Președinte PACT, o spun alături de colegii mei, suntem aici să facem echipă pentru România. Chemăm alături de noi pe toți tinerii, de toate vârstele, care cred că România merită mai mult și sunt dispuși să lupte pentru asta”, a mai spus Burduja.

La rândul lui, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat: „Am purtat discuțiile cu viitorii noștri parteneri și astăzi am prezentat în Biroul Executiv rezultatele negocierilor purtate și am luat decizia să demarăm procedurile de integrare a particului Acțiunea Civică a Tinerilor în PNL. Protocolul de fuziune va fi definitivat în zilele următoare, urmând să fie supus votului în forurile statutare ale celor două partide, astfel încât să finalizăm această procedură prin care tinerii extrem de bine pregătiți, care au dat semnale extrem de serioase că vor să se implice, să devină membri ai PNL.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here