Adaugă un plus de eleganță prin culoare în casa ta!

0

Culorile au un efect deosebit în decorul casei, dacă sunt alese în mod adecvat pot oferi un echilibru perfect și pot crea o atmosferă relaxantă. Folosirea culorilor este o sarcină delicată, trebuie puțin talent pentru a putea face combinația cea mai bună, de aceea este recomandat să se apeleze la ajutorul unui designer.

Gama inovatoare de pardoseală care este la modă în acest an include numeroase modele și culori care se potrivesc unor stiluri diferite. Nuanțele de culori sunt exclusiviste și foarte frumoase. În paleta de culori predomină nuanțele care te duc cu gândul la natură, la plante, la copaci, la munte, la fructe și condimente, la flori, la mare și apusul de soare.

Pentru cei care locuiesc la casă și au mansardă sunt recomandate culorile mai îndrăznețe, mai ales dacă ferestrele sunt mari și în cameră pătrunde multă lumină naturală. Este recomandat lemnul pentru pardoseală dar și pentru pereți, acesta fiind în tonuri naturale sau poate fi vopsit în nuanțe de verde, albastru, cărbune și alte culori interesante.

O altă tendință în acest an este dată de designul minimalist, care se potrivește perfect pentru spațiile de locuit mici. Trebuie folosite elemente de decor de calitate, care să creeze un sentiment de lux acestui spațiu de locuit atât de redus. Ideea este și de a folosi materiale de pardoseală care pot impresiona prin stil și culoare și care fiind mai deschise pot crea senzația de luminozitate și de spațiu puțin mai mare.

În materie de pardoseli materialul este un factor extrem de important. În anul 2019 sunt în trend multe materiale și anume: lemnul, piatra, betonul pentru exterior, și de asemenea lemnul, piatra, gresia pentru interior.

Cele mai populare pardoseli din lemn în acest an sunt cele din: stejar, nuc, fag, teak, castan, cireș, etc. Este la modă parchetul din lemn de esență tare dar și parchetul laminat în culori variate, mai ales tonurile închise. În amenajări interioare se folosește mai ales parchetul laminat, cel dublu sau triplu stratificat. Sunt persoane care aleg nuanțele deschise, parchetul alb sau gri, tonurile neutre, de maro, bej, cenușiu, dar și persoane care preferă nuanțele întunecate.

O tendință deosebită este parchetul din stejar care are o nuanță discretă de gri spre albăstrui. Tonurile de culori variază în funcție de tipul de lemn de copac. În cazul parchetului laminat nuanțele se aleg astfel încât să imite cât mai bine nuanțele de culori de lemn.

Pentru toate variantele de parchet se folosesc accesorii și plinte parchet adecvate, finisaje de calitate. Pe site-ul Plinta-Parchet.ro sunt modele deosebite de plintă parchet decorative comercializate la prețuri convenabile. Sunt o gamă variată de modele și culori în acest domeniu, poți găsi plintă parchet lemn, plintă parchet mdf, plintă parchet laminat și altele. Toate sunt produse de foarte bună calitate, care au caracteristici excelente de rezistență la umiditate și abraziune, dar și proprietăți de durabilitate bune în timp.

Când vine vorba de podea, și aici oamenii sunt destul de pretențioși, ei doresc ca aceasta să aibă un aspect unic, exclusivist dacă se poate. Sunt proprietari de case care optează pentru podeaua din piatră pentru parterul casei (cu încălzirea prin pardoseală) și pentru podeaua din lemn masiv pentru etaj sau mansardă (cu încălzirea prin calorifere). Aceștia adoră stilul rustic, la ei casa este asemenea unei cabane iar materialele folosite pentru pardoseală sunt de regulă naturale, ca de exemplu lemnul de stejar, arțar, frasin, nuc. Pardoseala din lemn masiv este foarte frumoasă, reprezintă principalul element de decor de interior. De asemenea nu lipsește șemineul și felinarele, dar și alte elemente de decor din piatră și lemn foarte interesante.

Designerii recomandă pardoseala din lemn pentru camerele oricărei case, dar și alte tipuri de pardoseli care sunt acum în trend. Pentru baie se poate folosi gresia dar și pardoseala din lemn care trebuie ferită de umezeala excesivă. Lemnul masiv este cel mai frumos pentru locuință, are un aspect deosebit, de lux. Pentru camerele de zi este recomandat și parchetul laminat care imită nucul, stejarul, pinul, arinul, cireșul, mesteacănul, și care arată elegant. Nuanțele închise sunt potrivite pentru camerele spațioase, iar nuanțele deschise pentru camerele mici. Dacă se alege un parchet luminos pentru o cameră mică vei avea doar de câștigat pentru că acea cameră va părea mai spațioasă, iar printr-un iluminat adecvat camera va fi mai frumoasă, modernă și versatilă. Cel mai elegant este considerat parchetul alb.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here