Vâlcea: 257 de amenzi contravenționale aplicate de polițiști în cursul acțiunii TRUCK & BUS

0

Săptămâna trecută, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română a desfășurat acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Vâlcea au verificat peste 290 de  autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Au fost aplicate 257 de amenzi contravenționale cu o valoare de peste 63.000 lei, dintre care 122 pentru depășirea vitezei legale și au fost reținute 29 de premise de conducere.

*******

Duminică, 19 mai 2019, polițiștii au oprit un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din municipiu  Râmnicu Vâlcea, care rula cu o viteză de 134 km/h, pe un sector de drum, cu limită de 50 km/h, de pe raza localității Râureni.

Tânărului i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile și a fost sancționat contravențional cu 2900 lei.

În aceeași zi, în același loc, polițiștii au oprit un autoturism condus de un bărbat din municipiu Râmnicu Vâlcea, care rula cu o viteză de 104 km/h, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, fără drept de conducere și a fost sancționat contravențional cu 4205 lei.

Totodată polițiștii rutieri au depistat 2 conducători de autovehicule destinate transportului de marfă, ce foloseau dispozitive de tip „magnet” pentru a altera datele înregistrate. Ambii conducători au fost sancționați contravențional cu 9000 lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here