Dolj: Percheziţii în Craiova şi Bucovăţ

0

Poliţiştii doljeni au efectuat, două percehziţii domiciliare, la persoane bănuite că deţin arme, deşi nu sunt autorizate în acest sens. Două arme neletale şi muniţia aferentă acestora au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. 

Joi, 6 iunie 2019, poliţişti din cadrul IPJ Dolj –Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova şi Secţiei 3 Poliție Rurală Bucovăţ au organizat o acțiune pe linia nerespectării regimului armelor și munițiilor, efectuând două percheziții domiciliare, la  locuinţele a doi bărbaţi de 32, respectiv 50 de ani, din Bucovăţ şi Craiova.

În casa din Bucovăţ, poliţiştii au găsit un pistol neletal, supus autorizării,  calibrul 9 mm şi 29 de cartuşe neletale, în timp ce la locaţia din Craiova, a fost găsită o armă neletală de tir, cu aer comprimat, calibrul 5,5 şi 28 de diaboluri.

Din cercetări s-a stabilit că arma şi cartuşele depistate în Bucovăţ, au fost cumpărate la finalul lunii mai a.c., din Bulgaria şi  au fost introduse ilegal de bărbatul de 32 de ani, în România, fără a le declara organelor de control vamale.

De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că niciunul dintre cei doi bărbaţi nu erau deţinători legali de arme şi muniţii.

Bunurile găsite de poliţişti au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here