Polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea, alături de micii bicicliști la concursul ”Educație rutieră – Educație pentru viață”

0

Miercuri, 5 iunie 2019, poliţiştii rutieri și de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost  alături de micii bicicliști, care au participat la concursul județean ”Educație rutieră – Educație pentru viață”, organizat la Școala Gimnazială numărul 10, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Poliţiştii rutieri și de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost alături de elevii mai multor școli de pe raza județului, în cadrul Proiectului Săptămâna Prevenirii Criminalității, care au participat la etapa județeană a concursului ”Educație rutieră-Educație pentru viață”, organizat impreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea.

Evenimentul s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr. 10, din Râmnicu Vâlcea, iar echipele participante au fost compuse din  elevi cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani, atât fete cât și băieți.

Concursul a vizat respectarea regulilor privind circulație rutieră și a constat în desfășurarea a trei probe (teorie și practică), pe care micii bicicliști le-au parcurs cu interes și entuziasm, în scopul formării unui comportament rutier responsabil pe baza cunoașterii si respectarii regulilor de circulatie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie.

La activitate au participat 24 de copii, însoțiți de profesori coordonatori, iar finalul concursului s-a materializat pentru cei mici prin acordarea de premii pe măsură, acestea constând în diplome, medalii și cupe, fiind totodată oferite brosuri si material pe linia prevenirii victimizarii minorilor

Participanții la concurs au fost nu doar entuziasmați ci și preocupați să respecte cu mai mult interes regulile de circulație privind utilizarea bicicletei în trafic dar și alte reguli în ceea ce-i privește.

Polițiștii vâlceni vor fi mereu alături de cei mici, pentru prevenirea victimizării acestora!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here