Dolj: 228 de polițiști au participat la o razie de amploare – 9 infracțiuni în flagrant delict – 272 de sancțiuni contravenționale

0

Vineri, 7 iunie 2019, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au efectuat o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite și a altor fapte antisociale, precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice, din județul Dolj.

Acţiunea la care au participat 228 de poliţişti, din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, acţiuni speciale, precum şi jandarmi a continuat şi în noaptea de 7 spre 8 iunie 2019.

Astfel, în județul Dolj, au fost instituite 53 de filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat peste 800 de autovehicule şi au legitimat peste 1.200 de persoane, totodată fiind efectuate controale la aproximativ 100 de agenţi economici (baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică).

Polițiștii doljeni au constatat 9 infracțiuni în flagrant delict, 5 dintre acestea fiind la regimul circulației rutiere și restul, infracţiuni de natură judiciară şi economică.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 272 de sancțiuni contravenționale, din care 35 la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice, 2 la Legea 12/1990 privind activitățile comerciale ilicite, 229 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice şi 6 la alte acte normative.

Valoarea sancțiunilor aplicate de poliţişti este de aproximativ 110.000 lei, fiind totodată confiscate bunuri în valoare de aproximativ 500 de lei.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 21 de permise de conducere, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase.

EXEMPLE:

  • Un tânăr, de 26 de ani, din Ciupercenii Noi, a fost depistată conducând un autoturism, pe DJ553, în localitatea de domiciliu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
  • Poliţiştii au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din Galicea Mare, în timp ce conducea, pe DJ 553, în Ciupercenii Noi, un autoturism pe care erau montate plăcuțele cu număr de înmatriculare privizoriu. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că termen de valabilitate al autorizaţiei provizorii de circulaţie era expirat, iar numărul respectiv fusese atribuit unui alt autoturism. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

    În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. De asemenea, faţă de tânăr a fost luată și măsura sancționării contravenționale și cea a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice.

  • În noaptea de 7 spre 8 iunie 2019, poliţiştii au depista un tânăr de 21 de ani, din Craiova, având asupra sa, într-o borsetă, un briceag metalic de culoare neagră, cu lungimea totală de 20 cm. Persoana depistată a fost condusă la sediul Secţiei 4 Poliţie Craiova, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
  • Noaptea trecută, poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au oprit pentru control, pe bulevardul Carol I, din Craiova, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Băileşti. Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • În noaptea de 7 spre 8 iunie 2019, poliţişti din cadrul Secției 3 Poliție Craiova au depistat, într-o sală de jocuri electronice, din Craiova, un tânăr de 18 ani, din localitate, având asupra sa un box metalic. Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase
  • Noaptea trecută, poliţiştii au depistat, pe strada Brestei, un tânăr de 19 ani, din Craiova, care a condus un autoturism, deşi nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here