ISU Mehedinţi partener în Campania “10 pentru siguranţă”

0

În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 6.09.2019, a fost lansată Campania “10 pentru siguranţă”, în cadrul căreia structurile MAI, alături de Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională Impotriva Traficului de Persoane, cu sprijinul Inspectoratul Şcolar şi susţinerea Instituţiei Prefectului vor desfăşura activităţi de informare preventivă în unităţile de învăţământ din judeţul Mehedinţi, dar şi în zonele cu afluenţă mare de persoane.

Campania urmăreşte informarea elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice asupra pericolelor existente şi a modului în care se pot proteja, adaptate particularităţilor de vârstă şcolară a elevilor, prin transmiterea unor mesaje preventive, conform domeniului de competenţă, în vederea diminuării riscurilor la care aceştia pot fi expuşi.

În cadrul acestei campanii ne adresăm, în special, unui public tânar, care poate fi modelat în spiritul unei culturi preventive, dar şi părinţilor şi dascălilor care trebuie sa fie informaţi pentru a fi cu adevărat pregătiţi pentru a acţiona corect în diferite situaţii, care le pot pune în pericol viaţa, bunurile şi nu în ultimul rând pot afecta mediul înconjurător.

Prin desfăşurarea acestei campanii, ne-am propus nu doar să informăm şi să sensibilizăm populaţia, ci şi să încercăm să producem o schimbare, în atitudinea şi comportamentul tinerilor, astfel încât aceştia să conştientizeze că riscurile la care pot fi expuşi pot fi diminuate, cu o minimă pregătire.

Sunt multe de făcut, însă, dacă fiecare dintre noi se va informa şi va lua măsurile necesare, numărul incidentelor va continua să scadă. Pentru că vrem sa îi ştim în siguranţă, insistăm să se informeze, în permanenţa, cu privire la regulile şi măsurile ce trebuie respectate, astfel încât să evite pericolele şi să obţină un 10 pentru siguranţă.

Misiunea noastră rămâne reducerea numărului de victime şi a pagubelor materiale, de aceea promovăm o atitudine responsabilă, urmărind creşterea gradului de informare în rândul elevilor, a părinţilor şi cadrelor didactice, având convingerea că o persoană informată va putea face faţă mai uşor situaţiilor neprevăzute, cunoscând modul de comportare şi măsurile ce trebuie luate în diferite situaţii.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here