Vâlcea: Bărbat din Bălcești, denunțat de propriul copil pentru că și-a omorât mama

0

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 25 septembrie 2019, reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a suspectului Deaconu Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de omor comis asupra unui membru de familie, iar la data de 26 septembrie 2019 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale.

Joi, 26 septembrie 2019, acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventive, pentru 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că în data de 6 martie 2017, Deaconu Iulian a exercitat, la domiciliul său, acte de violenţă, de intensitate ridicată, asupra mamei sale, aplicându-i multiple lovituri cu pumnii la nivelul toracelui, urcându-se efectiv peste corpul acesteia şi continuând să aplice lovituri cu pumnii, acte de agresiune în urma cărora a survenit decesul victimei la aceeaşi dată.

După uciderea mamei, Deaconu Iulian a ascuns fapta de omor, ocupându-se de înmormântarea mamei sale în cimitirul din orașul Bălceşti, satul Goruneşti, pretinzând că decesul ar fi survenit în urma unor afecţiuni cardiace, fapta fiind descoperită ca urmare a denunţului formulat, în luna august 2019, de unul dintre copiii minori ai bărbatului, denunţ în baza căruia procurorul a dispus efectuarea unei expertize medico-legale autopsie cu exhumarea cadavrului, prilej cu care au fost constate leziunile care au determinat decesul  şi au fost stabilite împrejurările comiterii faptei.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

***

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here