Află cum poți să faci rost de capital printr-un serviciu de sale și de leaseback

0

Serviciul de sale și de leaseback reprezintă o oportunitate dacă ai nevoie de mai mult capital lichid pentru a îți menține operațiunile curente sau pentru a-ți dezvolta și a extinde afacerea. În cazul în care business-ul tău dispune, spre exemplu, de o flotă auto care a devenit prea costisitor de întreținut, acest demers poate reprezenta atât soluția ideală de reducere a costurilor, cât și o oportunitate imediată de a aduce un plus de capital afacerii tale. 

Iată cum te poate ajuta un serviciu de sale și de leaseback să îți manageriezi mai ușor cheltuielile!

În traducere liberă, serviciul de sale și leaseback înseamnă vânzarea și apoi închirierea unui anumit bun. Practic, acest serviciu oferă proprietarilor de active corporale posibilitatea de a-și vinde proprietatea fizică și, simultan, de a o închiria de la un nou investitor comercial în cadrul unui contract de închiriere pe termen lung, fără a perturba afacerea. 

Aceasta este o tranzacție reciproc avantajoasă, atât pentru proprietarul afacerii, cât și pentru investitor. Astfel, proprietarul afacerii câștigă o infuzie imediată de capital de rulare din vânzare, în timp ce investitorul primește venitul din închiriere pe termen lung de la vânzător, care devine acum chiriaș. 

Intrările și ieșirile unei tranzacții de acest tip necesită o atenție diligentă la detalii. Există detalii și structuri de leasing care pot avea impact asupra evaluării activului. 

O companie cu experiență, însă, poate oferi îndrumări consultative pentru a se asigura că aceste detalii de leasing sunt bine primite în ochii pieței de investiții, pentru o tranzacție lină și fără probleme.

Deși tranzacția poate părea complicată din punct de vedere tehnic, dacă ai nevoie de lichidități sau dacă îți este dificil să manageriezi costurile totale ale bunurilor pe care îți dorești să le vinzi, o companie cu experiență te va ajuta să parcurgi procesul, oferindu-ți transparență totală. Un astfel de exemplu este compania de leasing Businesslease.ro, care poate achiziționa întreaga flotă auto aferentă afacerii tale, pentru a ți-o oferi în sistem de leasing ulterior. Prin urmare, dacă ai o flotă auto care a devenit dificil de manageriat pe cont propriu sau dacă ai, pur și simplu, nevoia imediată de capital, poți să intri pe site și să vezi aici serviciul de sale și leaseback pe care aceștia îl oferă. 

Într-o situație ideală, pentru a te asigura că ai luat decizia corectă, compania cu care alegi să lucrezi ar trebui să fie în măsură să îți explice avantajele și dezavantajele unor operațiuni de tipul sale & leaseback. Spre exemplu, experiența companiei este unul dintre cele mai valoroase active pe care le poate aduce în acest tip de tranzacție și face o diferență monumentală în tranzacția de leasing. 

În concluzie, un serviciu de sale și leaseback poate reprezenta o investiție valoroasă pe termen lung, ajutându-te atât să îți gestionezi mai bine cheltuielile, cât și să obții capital atunci când ai o nevoie imediată de acesta. Dacă ești de părere că un astfel de proces îți poate veni în ajutor, nu ezita să ceri sfatul specialiștilor pentru a face alegerea cea mai potrivită!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here