Parlamentul European a făcut o retrospectivă a celor 5 ani de activitate ai lui Jean-Claude Juncker

0

Parlamentul European a făcut bilanțul muncii efectuate de Comisia Europeană sub conducerea lui Jean-Claude Juncker. De asemenea, Parlamentul a discutat răspunsul la Brexit și a acordat Premiul Saharov 2019 pentru libertatea de gândire. Deputații europeni au discutat despre incursiunea militară a Turciei în Siria și au adoptat poziția Parlamentului cu privire la bugetul pentru 2020.

Parlamentul a făcut o retrospectivă a celor 5 ani de activitate ai lui Jean-Claude Juncker în calitate de șef al Comisiei Europene. Deputații europeni i-au lăudat activitatea legată de problemele sociale și criza migranților, dar au spus că nu s-a făcut suficient pentru a combate schimbările climatice.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat că o posibilă prelungire a Brexit-ului cu 3 luni este încă în discuţie, după ce Parlamentul Britanic a decis că are nevoie de mai mult timp pentru a analiza Acordul de retragere.

Peste un milion de uiguri nevinovați au fost reținuți în lagărele din China. Parlamentul i-a acordat Premiul Saharov lui Ilham Tohti, un apărător al drepturilor omului care a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2014 pentru activitatea sa de promovare a dialogului interetnic.

Peste 176.000 de persoane au fost strămutate ca urmare a operațiunii militare a Turciei în nordul Siriei, în octombrie. Deputații europeni au condamnat incursiunea și au cerut măsuri împotriva Turciei.

Parlamentul European și-a adoptat poziția cu privire la bugetul pe 2020, inclusiv un plan de alocare a peste 2 miliarde de euro pentru protejarea climei.

sursa: Multimedia Centre / Parlamentul European
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here