Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova și-a mărit familia cu trei câini de serviciu

0

În cadrul unității noastre, au fost achiziționați trei câini de serviciu (doi masculi din rasa ciobănesc german și o femelă din rasa rottwiler) care vor fi în custodia a trei colegi specialiști pe tot parcursul activității lor.

Până să îi folosim în misiunile de asigurare a ordinii și liniștii publice, în patrulele de intervenție, CEM, CER și CEVA vor urma un curs de predresaj timp de un an și jumătate cu specialiștii din  cadrul unității, după care,  pentru o perioadă de 16 săptămâni urmează un curs de specialitate, alături de stăpânii lor la Centrul Chinologic Sibiu.

Avem încredere că patrupezii  își vor da toată silința să obțină numai calificative de 9 și 10 la evaluările pe care le vor susține  și când se vor întoarce la sediul unității vor avea deja acumulate destule experiențe, care să îi ajute în noul lor seriviciu. De atunci ei vor deveni adulți și vor fi pregătiți să participe la misiuni de ordine publică, la manifestări sportive, de protest sau cultural-artistice.

Jandarmul este responsabil cu acomodarea câinelui în misiunile la care acesta va participa și totodată are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here