În județul Vâlcea polițiștii intensifică acțiunile în baza planului național – FOC DE ARTIFICII

0
imagine - ARHIVĂ

Până în luna ianuarie 2020, în baza planului național de acțiune FOC DE ARTIFICII, elaborat la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiști specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase din  cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea desfășoară acțiuni specifice, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

Principalul scop al acestor activități este creșterea siguranței cetățenilor, prin activități care să prevină producerea evenimentelor nedorite, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice, în toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în cursul zilei de 26 decembrie 2019, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Băbeni au depistat în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din oraș, în timp ce oferea spre comercializare, în locuri publice, articole pirotehnice.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor peste 360 bucăți articolele pirotehnice.

Articolele fac parte din categoriile P1 și F2 și erau deținute fără autorizație legală pentru efectuarea  de operațiuni cu astfel de produse.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here