În weekend-ul trecut, ISU Mehedinţi a înregistrat 40 de solicitări în situaţii de urgenţă

0

În weekend-ul trecut, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate 40 de solicitări în situaţii de urgenţă, cele mai multe dintre acestea privind acordarea asistenţei medicale de către paramedicii SMURD.

Pompierii mehedinţeni au intervenit la patru accidente rutiere, pentru stingerea unui incendiu, pentru transportarea unui persoane supraponderale, cu probleme medicale, dar şi pentru deblocarea uşii unui apartament. Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 33 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

În două dintre cele patru accidente rutiere au fost implicaţi minori, aceştia primind îngrijiri medicale de la echipajele SMURD, ulterior fiind transportaţi la spital, după ce au căzut de pe biciclete. Accidentele au avut loc sâmbătă, 18 ianuarie 2020, primul fiind produs în localitatea Balta, unde un echipaj de paramedici SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă a acordat îngrijiri medicale unui minor, în vârstă de 16 ani, iar cel de-al doilea, în localitatea Lupşa de Sus, unde un echipaj SMURD din cadrul Staţiei Strehaia a acordat primul ajutor unui copil, în vârstă de 9 ani.

Pentru gestionarea celorlalte două accidente rutiere, produse în municipiul Drobeta Turnu Severin, au fost mobilizate echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin. Din fericire, accidentele nu s-au soldat cu victime, pompierii mehedinţeni acţionând pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cele două autoturisme implicate.

Tot sâmbătă, două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenţie Baia de Aramă au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în satul Molani, comuna Bala. Pompierii au limitat şi stins incendiul, împiedicând propagarea acestuia la întreaga locuinţă. Flăcările au cuprins circa 15 metri pătraţi dintr-un perete al casei, obiecte de mobilier, aparatură electronică, tâmplăria şi materiale textile. La intervenţie au participat şi doi voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bala cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic, produs de un coş de fum amplasat sau neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Duminică, 19 ianuarie 2020, în cursul după-amiezii, pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, în localitatea Şimian, pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia a fost găsită o persoană decedată – un bărbat, în vârstă de circa 73 de ani.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here