Vâlcea: Acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale organizată la Berbești

0
Braconier din Calafat reținut de polițiștii

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vâlcea au efectuat o acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare, în scopul verificării legalităţii activităţii de comerţ desfăşurate de unităţile de alimentaţie publică. 

În urma activităților desfășurate au fost constatate nereguli la un operator economic de pe raza comunei Berislăvești, operator ce are ca obiect principal activitatea  de comerț cu produse alimentare şi nealimentare.

Polițiștii au constatat două fapte contravenționale, respectiv: 1 contraventie la Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 1 contravenție prevăzută de O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, valoarea totală a amenzilor contravenționale aplicate fiind de peste 11.000 lei.

Drept măsuri complementare, au fost confiscate atât produsele alimentare cu termen de valabilitate expirat  cu o valoare de peste 100 lei, cât şi suma de 198 lei, nefiscalizată prin emiterea de bonuri fiscale  cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal.

Acțiunile pe linie economică vor fi continuate de polițiști și în perioada următoare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here